Browse our videos! Here you can find recordings from our events, including the European Remembrance Symposia and Genealogies of Memory conferences, video summaries of our educational youth projects, as well as Hi-story lessons animations for teachers and pupils.

Európa Emlékezete Szimpózium, Budapest, 2016 – Balog Zoltán köszöntő beszéde

language: Hungarian
subtitles: none
duration: 00:14:36

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszönti az V. Európa Emlékezete Szimpózium résztvevőit.

Az V. Európa Emlékezete Szimpózium az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata szervezésében került megrendezésre Budapesten. Az 1956-os magyar forradalom emlékének szentelt eseményen több mint 100, a huszadik század történelmével foglalkozó intézmény mintegy 200 képviselője vett részt.

Az Európa Emlékezete Szimpózium célja, hogy segítse a tapasztalatcserét, az együttműködési formák és módszerek kialakítását a különböző országok intézményei között. Az európai történelemmel foglalkozó intézmények képviselői megvitathatják mindazokat a kihívásokat, amelyekkel az emlékezés európai kultúrája szembenéz. A szimpóziumok a 20. század európai történelmével foglalkozó valamennyi szakember számára nyitottak.

Az Európa Emlékezete Szimpózium sorozata 2012 szeptemberében, Gdańskban indult útjára, ezt követően Berlinben, Prágában és Bécsben került megrendezésre.

language: Hungarian
subtitles: none
duration: 00:14:36